Uitverkocht!
Meest gestelde vragen

Voorverkoop vs. start verkoop

Wat is het verschil tussen de voorverkoop en de start verkoop?

Tijdens de voorverkoopfase krijgt u in een vroeg stadium de kans om een appartement te ’reserveren’. Het appartement van uw keuze staat dan voor u onder optie tot de start verkoop in oktober 2020. De start verkoop is het moment dat de contractstukken klaar zijn. Dan kunnen we overgaan tot het tekenen van de Koop-/aannemingsovereenkomst. Daarna is de woning officieel van u.

Inschrijving, toewijzing en financiële check

Hoe vindt de toewijzing plaatst?

Na de inschrijfperiode wordt er een overzicht gemaakt met alle inschrijvingen per bouwnummer. Als u de enige kandidaat bent die op een bouwnummer heeft ingeschreven, dan komt u vanzelfsprekend direct in aanmerking voor het appartement. Wanneer meerdere kandidaten zich hebben aangemeld voor een specifiek bouwnummer, wijzen wij het bouwnummer toe aan één van de kandidaten.

Waarom een financiële check?

Voor u is het belangrijk om te weten of u de woonlasten van het betreffende bouwnummer kunt dragen. Daarom is de financiële check onderdeel van onze verkoopprocedure. Een hypotheekadviseur van de Rabobank voert deze check uit. Aan deze financiële check zijn voor u geen kosten verbonden.

Mag ik de financiële check ook door een andere hypotheekverstrekker laten uitvoeren?

Voor project Waterrijk geldt alleen de financiële check van Rabobank. De hypotheekadviseurs van de Rabobank hebben veel ervaring met nieuwbouwhypotheken en weten ook alles over plan Waterrijk. Werken met één partner maakt het hypotheekproces eenduidig, persoonlijk en professioneel. Naast de financiële check kunt u de adviseurs ook vragen stellen over uw hypotheek. Als u wilt, kan de Rabobank u een hypotheekaanbieding doen. U bent uiteraard vrij om te bepalen bij welke aanbieder u uiteindelijk uw hypotheekaanvraag wilt doen.

Opschortende voorwaarden

Wat zijn de opschortende voorwaarden?

De Koop-/aannemingsovereenkomst treedt pas in werking als aan de opschortende voorwaarden is voldaan. Dat wil zeggen als 70% van de appartementen verkocht is, als het Woningborg-certificaat Nieuwbouw ontvangen is en als de omgevingsvergunning onherroepelijk is.

Grondkosten

Servicekosten

Wat betaal ik ongeveer aan servicekosten voor de algemene ruimte?

Als bijdrage in de kosten betaalt u maandelijks een voorschot aan de VvE (Vereniging van Eigenaren). Op basis van referentieprojecten schatten we de servicekosten op circa € 160 per maand, afhankelijk van de grootte van het appartement. Tijdens de opstartvergadering van de Vereniging van Eigenaren zullen de servicekosten op basis van een begroting worden vastgesteld. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de kosten die te maken hebben met opstal- en WA-verzekering, glasverzekering, waterverbruik en elektra ten behoeve van de gemeenschappelijke voorzieningen, schoonmaakkosten, reservering voor groot onderhoud en algemene kosten, administratiekosten en vergaderingen.

Energielabel

Groenverklaring

Zonnepanelen

Indeling appartementen

Kozijnen en deuren

Is hier een keuzemogelijkheid in?

Voor de buitenkozijnen zijn geen mogelijkheden, voor de binnenkozijnen, binnendeuren en het bijbehorende garnituur biedt de aannemer verschillende keuzemogelijkheden. Na het tekenen van de Koop-/aannemingsovereenkomst informeert de kopersadviseur van Bouwonderneming Stout u hierover.

Welk verwarmingssysteem wordt er toegepast?

Welk verwarmingssysteem wordt er toegepast?

Uw appartement wordt voorzien van een warmtepomp met PVT panelen of een ventilatiewarmtepomp.

- Warmtepomp met PVT panelen: Deze warmtepompinstallatie bestaat uit twee onderdelen; een binnendeel en een buitendeel. Het buitendeel betreft de PVT panelen op het bovenste deel van het dakvlak en het binnendeel een warmtepomp met geïntegreerde boiler van 180 liter in de technische ruimte van het appartement. De PVT panelen onttrekken energie uit de buitenlucht en gebruiken deze energie om het appartement te verwarmen. Door het geïntegreerde boilervat is tevens het bereiden van warm tapwater mogelijk. De geïnstalleerde vloerverwarming zorgt ervoor dat uw appartement heerlijk warm is in de winter.

- Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp draagt zorg voor het mechanisch ventileren en de warmtepomp-functie levert warmte voor het verwarmingssysteem (vloerverwarming). De ventilatiewarmtepomp wint de warmte uit de afgezogen lucht van het appartement terug d.m.v. de warmtepomp, om het vervolgens weer af te staan aan het verwarmingssysteem of aan het warme water. Ook deze warmtepomp is voorzien van een boiler van 180 liter. Het appartement wordt 24 uur per dag geventileerd, dus kan er continu warmte teruggewonnen en efficiënt worden hergebruikt. Bovendien draagt juist ventileren ook bij aan een gezond binnenmilieu.

Parkeren

Hoe is het parkeren geregeld?

In de halfverdiepte parkeergarage van het complex krijgt elk appartement minimaal 1 parkeerplaats toegewezen. Sommige appartementen hebben 2 parkeerplaatsen. De overige parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers bevinden zich in het openbaar gebied voor het appartementencomplex.

Glasvezelaansluiting

Afvalinzameling

Showrooms/ meer- en minderwerk

Welke opties zijn er voor meer- en minderwerk?

In oktober 2020 zijn de contractstukken klaar. Daarbij ontvangt u ook de makelaarsopties en koperskeuzelijst. Na het tekenen van de Koop- /aannemingsovereenkomst start het contact tussen u en de kopersadviseur van Bouwonderneming Stout om het meer- en minderwerk te bespreken.

Welke showrooms zijn gekoppeld aan het project?

Voor het sanitair kunt u straks terecht bij Plieger Capelle a/d IJssel en voor de tegels bij Lingen Keramiek in Cappele a/d IJssel. Na het tekenen van de Koop-/aannemingsovereenkomst komt u in contact met de kopersadviseur van Bouwonderneming Stout. Zij zal u in contact brengen met de showrooms.

Bouw

Vogelvlucht

Heeft u interesse?

Neemt contact op met één van de twee makelaars. 


Blijf op de hoogte  ›

Ontwikkeling

Kade 34, 3371 EP
Hardinxveld-Giessendam

Tel. 088 - 440 10 20
Mail info@herkon.nl

Makelaar

Verlengde Kerkweg 20
2985 AZ Ridderkerk

Tel. 0180 - 464 047
Mail info@atriummakelaardij.nl

Makelaar

Benedenrijweg 85 a
2983 GA Ridderkerk

Tel. 0180 - 413 666
Mail info@ridderhuizen.nl