Oever--Waterrijk
Verkoop

Zo werkt de verkoop­procedure

Vanaf de oriëntatiefase en uw inschrijving tot het moment dat u de sleutel ontvangt: bij de aankoop van uw woning komt heel wat kijken. We hebben daarom alle stappen overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Rietzoom-Waterrijk

Stap 1: Inschrijven

Alle informatie die u van ons tijdens de verkoopavond heeft ontvangen + de verkooptekeningen zijn ook online te downloaden.

Op de inschrijfpagina kunt u zich inschrijven voor een woning. De inschrijfperiode loopt tot en met dinsdag 17 maart 2020.

Tip: wanneer u een financiële check laat uitvoeren en deze online toevoegt aan uw inschrijving krijgt u voorrang bij de toewijzing. Zie onderaan deze pagina een verdere toelichting over de financiële check.

Stap 2: Uitslag toewijzing

Voor vrijdag 20 maart 2020 meldt één van de twee makelaarskantoren u telefonisch of per e-mail de uitslag. Krijgt u een woning toegewezen, dan wordt u als eerste gebeld en plant de makelaar direct een afspraak voor een verkoopgesprek met u in.

Waarom twee makelaarskantoren?
Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en de tijd voor u te nemen tijdens het verkoopproces hebben we gekozen voor twee makelaarskantoren, namelijk Atrium Makelaardij Ridderkerk b.v. en Ridder Huizen Makelaardij oz. Beiden gevestigd in Ridderkerk. Afhankelijk van het toegewezen bouwnummer zult u met Atrium Makelaardij of Ridder Huizen om de tafel zitten en het verkoopgesprek voeren

Stap 3: Verkoopgesprekken

Tijdens het verkoopgesprek ontvangt u de verkooptekeningen; situatietekening, plattegronden, geveltekeningen en doorsneden. Na afloop van het verkoopgesprek kunt u beslissen of u een optie wilt op de woning. Zo ja, dan krijgt u vanaf dat moment 1 week een optie op het betreffende bouwnummer.

Stap 4: Tekenen koop-/aannemingsovereenkomst

Uiterlijk 3 werkdagen na deze optieperiode tekent u de Koop-/aannemingsovereenkomst bij de makelaar.

Gefeliciteerd, de woning is van u!

Stap 5: Uitnodiging kopersadviseur en showroomtraject

Uw woning wordt gerealiseerd door Bouwonderneming Stout. Na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst gaat u op gesprek bij een kopersadviseur van Bouwonderneming Stout. Tijdens deze afspraak krijgt u de procedures en mogelijkheden van het project toegelicht en kunt u eventuele (bouwtechnische) vragen stellen.

In de voorbereidingsplanning van Bouwonderneming Stout kunt u alvast zien wanneer het gesprek met de kopersadviseur staat gepland en in welke weken u terecht kunt bij de aangesloten showrooms.

Oever-1-Waterrijk

Stap 6: Bouw en oplevering

De bouw van Waterrijk start naar verwachting in september 2020. In het derde kwartaal van 2021 hopen wij u de sleutel van uw woning te kunnen overhandigen.

Voorrang bij toewijzing > Financiële check
Wij kunnen ons voorstellen dat u graag zo snel mogelijk wilt weten of de woning van uw keuze financieel bereikbaar is. Voor ons is het belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium te weten dat de kopers financieel draagkrachtig zijn. Dan kunnen wij spoediger starten met de bouw en de woningen eerder opleveren. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om voorrang te krijgen bij inschrijving door het laten uitvoeren van een financiële check.

U kunt deze financiële check laten uitvoeren door een hypotheekadviseur van de Rabobank. Dit kan telefonisch, via een videogesprek of door bij de bank op gesprek te gaan. Geeft de Rabobank ‘financieel groen licht’, dan ontvangt u hiervan een bevestiging. Deze kunt u toevoegen aan uw online inschrijving op de website van Waterrijk. Aan deze financiële check zijn geen kosten verbonden.

Mag de financiële check ook uitgevoerd worden door een andere hypotheekverstrekker?
Om in aanmerking te komen voor de voorrang bij toewijzing van de grondgebonden woningen van het project Waterrijk geldt bij voorkeur de financiële check van de Rabobank. De hypotheekadviseurs van de Rabobank hebben veel ervaring met nieuwbouwhypotheken en weten ook alles over ons nieuwbouwproject Waterrijk. Werken met één partner maakt het proces eenduidig, persoonlijk en professioneel. Naast de financiële check kunt u de adviseurs ook vragen stellen over uw hypotheek. Als u wilt, kan de Rabobank u een hypotheekaanbieding doen. U bent uiteraard vrij om te bepalen bij welke aanbieder u uiteindelijk uw hypotheekaanvraag wilt aanvragen en afsluiten.

Heeft u geen hypotheek nodig?
Om voorrang te krijgen bij inschrijving hoeft u geen financiële check te doen. Op het inschrijfformulier (online) kunt u aanvinken dat u geen financiering nodig heeft.

Vogelvlucht-Waterrijk

Ontwikkeling